За нас

Хелас Хем е на пазара от 1993 г. и е първата българска фирма, която представя и налага на пазара модерни научни технологии в хлебопроизводството, сладкарството и сладоледопроизводството. Ние предлагаме  не само нашите продукти, а и ценни възможности на пазара, като подкрепяме и стимулираме клиентите си да използват новостите и да въвеждат иновативни продукти и идеи в производствата си.  Повече от 25 години Хелас Хем АД има репутация на компания, предлагаща висококачествени продукти, оперативност при доставките, непрестанно увеличаване на  продуктовата гама и идеи, което рефлектира върху важни потребителски тенденции. Нашите познания за пазара служат като източник на вдъхновение и информация за развитие на   продукти и концепции, водещи до  успех, както за производителите така и за потребителите. Това обяснява и мотото на Хелас Хем АД:

 СЪЗДАЙ ВЪЗМОЖНОСТИ .

Фирмата разполага с офиси и складови бази, които са локализирани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград и Враца, както и с демонстрационни зали в София и Варна. Квалифицирани търговски представители и технолози са на разположение да покрият и удовлетворят нуждите и изискванията на всеки хлебопроизводител и сладкар като обслужването става както на място в складовете, така и чрез разносна дейност по клиенти след предварително приети заявки.

Ние сме динамична компания ориентирана към непрекъснато развитие и нововъведения. Залагаме на качеството, вдъхновението и обслужването. Една от основните цели на фирмата е осигуряването на възможно най-доброто съотношение качество спрямо цена.

Корпоративното внимание, интереси и цели са ориентирани основно в следните няколко насоки:


  • Изследвания, проучвания и прогнози
  • Нови продуктови концепции
  • Запазване и подобряване на продуктовите групи
  • Информация за продуктите и спецификация
  • Завладяване на нови пазари извън пределите на страната
  • Поддържане и повишаване квалификацията на кадрите - важен ключ за постигане на професионални успехи и качествено обслужване.


Ние предоставяме нашето завършено ноу-хау  и сме на разположение на всички клиенти -  от  фамилния бизнес до индустрията.

На базата на тези наши търсения се основава и партньорството ни с нашите основни доставчици: Zeelandia International, Sefco Zeelandia, Kondima, Katsan, Ambrosio, Fo Food, Pan Décor, Pernigotti, Casiba, Barbara Décor, Olympic foods.

С разнообразието на предлаганите суровини и материали ние  успяваме да удовлетворим потребностите на контрагентите ни както в ниския, така и във високия ценови сегмент.  В последните години фирмата има за цел и успява да разшири територията на предлагане и извън пределите на страната, като целеви сегмент е Балканският полуостров. Към момента осъществяваме износ за Гърция, Македония, Албания и Косово като се наблюдава непрестанно нарастване в обема на продажбите.

Хелас Хем АД ще продължи да изучава пазара с цел развитие и търсене на новостите, тъй като иновациите са в сърцето на стратегията ни, за да можем да създаваме нови пазарни възможности за нашите клиенти. Ще продължим да обмисляме всеки продукт от гледна точка на клиента с цел определяне на точния баланс между технически изпълними и търговски възможности, качество и ценово изражение.