торта Зелен чай и лимон 20/6

торта Зелен чай и лимон 20/6

Green Matcha Tea Cake*    0,250 кг

Яйца             0,090кг

Олио             0,075кг

Вода              0,050кг

Общо:           0,465кг

 

Смесете всички съставки и леко ги разбъркайте на бавнаскорост с бъркалка тип Листо в миксер за около 1 минута след което увеличете на2 скорост и разбъркайте за още 3-4 минути. Не разбивайте сместа на бързиобороти в миксер и не използвайте телената бъркалка (тип Круша).

Поставете във форма с размер диаметър 20 см и височина около 6 см върху хартия за печене готовото кейково тесто и изпечете в предварително загрята фурна на 165 ℃ за около 18-20 минути.

Допълнителни продукти

Захарен сироп

Заливка

 Ковър Лимон –0,250 кг

Панировка: Грийн Мача – 0,100 кг

Сглобяване:

Поставяме платката в ринга и леко сиропираме със сиропа .Нанасяме ½ от крема . Поставяме втората платка , отново сиропираме, слагаме останалата част от крема .Тортата охлаждаме за няколко часа в хладилника преди консумация. Заливаме тортата с Ковър Лимон, декорираме по желание.



Най-здравословната храна
е вкусната.
Нашата мисия и цели