Торта с Шоколадов мус 20/6см

Торта с Шоколадов мус 20/6см

Необходими продукти:

Яйца-                                                                                       4 бр (  0,220кг-0,240кг)                                                                            

Масло -     0,83кг                                                                                                                   

Крема сирене –   0,133кг                                                                             

Захар -   ,083кг                                                                                              

Сахара черен шоколад 54 % -0,166кг                                                        

Термо джем малини -   0,100кг                                                                 

Добуш платки какао -   0,120кг                                                                 

 

Начин на приготвяне на Муса:

Поставяме шоколада и маслото в купа и ги разтопяваме на водна баня или в микровълнова фурна , след което ги разбъркваме до  получаването на хомогенна смес.  Взимаме яйцата и  разделяме белтъка от жълтъка.  Поставяме белтъка в басан и към него прибавяме кристалната захар , след което ги разбиваме до пухкав сняг. Към жълтъците добавяме крема сиренето и разбъркваме хубаво с ръчна тел ( може за улеснение да се разбият и в басан). Когато са готови компонентите започваме да ги събираме заедно, като към шоколадовия ганаш добавяме сместа с крема сиренето и жълтъците, след което  накрая добавяме и белтъка и разбъркваме до получаване на пухкав крем. Когато се добави белтъка е хубаво да се разбърка с силиконова шпатула , а не с ръчна тел.  По желаниен към муса може да добавите и ядки .

 

Сглобяване:

 С помощта на рингф20см изрязваме две основи  от готовата какаова платка(33/40)  . Преди да поставим  първата основата  е желателно да поставим ацетатна лента в ринга ,след което да поставим основата за да може  по лесно да извадим  тортата. Изсипваме едната част от крема  върху основата , след което поставяме сладкото от малини. Отгоре поставяме втората основа и върху нея останалата част от крема и заглаждаме.  Оставяме в хладилник за около 1-2 часа тортата да се охлади , след което декорираме по избор или правим плодово кули отгоре. 

 

Допълнително продукти за плодово кули:

Термо джем Малина -                                                            0,150кг 

Фарситура неутрал ( кристал Желе) -                             0,020кг

 

Поставяме сладкото от малини в купа  и към него добавяме фарситура неутрал, след което  разбъркваме хубаво и поставяме  върху тортата. Поставяме в хладилник за около 10-15 мин. да се охлади. 



Най-здравословната храна
е вкусната.
Нашата мисия и цели