торта Черноморец

торта Черноморец


Необходими продукти за основата :      

Бисквити орео – 0,150кг

Маргарин универсален 80% - 0,090кг

 

 Необходимипродукти за крема :

Заквасена сметана -0,400кг                                                       

Фъстъчена паста –0,400кг                                                          

Криспи( бяло) –0,030кг                                                                   

Желатин –    0,010кг                                                                

Вода –    0,090кг                                                           

Портокал ( кора )1бр

 

За заливката:

Крем Черноморец -0,150кг

 

 

 

Допълнителни продукти:

Портокалови корички за украса

Бонбони Черноморец

 

 

Сглобка:

Взимаме бисквитите и ги блендираме , след което ги добавяме към предварително разтопения маргарин. Разбъркваме до еднородна смеси  поставяме сместа в ринг ф ф20см, в който сме поставили предварително ацетатна лента. Разстиламе сместа от бисквити и леко притискаме.  Поставяме в хладилник да се охлади за около 10-15мин.  През това време в басана поставяме заквасената сметана  , фъстъчената паста и разбъркваме с приставка тип круша на средна скорост за около 1-2 мин. до получаване на хомогенна смес. Към крема добавяме  белия крисп и разбъркваме  леко на ръка. Накрая добавяме предварително разтворения  и леко загрят желатин.  Разбъркваме отново леко да се хомогенизира ,след което готовият крем поставяме върху основата.  Заглаждаме тортата и поставяме в хладилник  за около 2-3 часа.   да  се охлади . Охладената торта залива с предварително разтопената заливка(черноморец)  в микровълнова фурна или на водна баня , след което декорираме по избор. В нашия случай  бонбони черноморец и  портокалови корички. 



Най-здравословната храна
е вкусната.
Нашата мисия и цели