RED VELVET 26/6 см

RED VELVET 26/6 см

Необходими продукти:

ЗаКремa:                                                         

Теченбял шоколад Сикао/Бари Калебо      0,160кг

(с10% белгийски шоколад)        

ЖивотинскаСметана „Сметанка 36%“        0,190кг

Загрейте сметаната до кипване и прибавете течнияшоколад, разбъркайте до хомогенна структура. Оставете за около 30 мин вхладилник.

ЗеесанНеутрал                          0,075кг         

КремМинута Аворио               0,090 кг

Прясно мляко 1,5%  (30℃)         0,220кг

Разбъркайте последователно прясното мляко със ЗеесанНеутрал и Крем Минута Неутрал с тел или на миксер на бавна скорост.

Прибавете охладения бял шоколоадов ганаш и гиразбъркайте.

Най накрая прибавете предварително разбитата мекасметана:

ЖивотинскаСметана „Сметанка 36%“             0,260кг

Растителнасметана Розет                                      0,090кг

Общо:                                                                        1,085кг

 

 

 

 

 

 

Red Velvet Cake:

Red Velvet Cake*       0,500кг

Яйца                             0,175 кг

Олио                             0,150 кг

Вода                              0,115 кг

Общо:                          0,940 кг

 

Смесете всички съставки и леко ги разбъркайте набавна скорост с бъркалка тип Листо в миксер за около 1 минута след коетоувеличете на 2 скорост и разбъркайте за още 3-4 минути. Не разбивайте сместа набързи обороти в миксер и не използвайте телената бъркалка (тип Круша).

Поставете във форма с размер диаметър 26 см ивисочина около 6 см върху хартия за печене готовото кейково тесто и изпечете впредварително загрята фурна на 165 ℃ за около 35-37 минути. Ако фурната ви есилна и със силен вентилатор, може да намалите температурата след 20-татаминута от печенето на 150 ℃ и доизпечете за още около 10-15 минути.

 

Декорация:

Натрошете останалата горна част от разрязания начетири блат и поръсете цялата горна повърхност на тортата.

 

Сглобка:

Разрежете предварително изпеченият и охладен блат натри равни части, а капака (най-горната част, оставете за декорация.

Отстрани на формата за торта поставете прозрачнофолио с височина на формата.

На дъното на формата поставете 1/3 от предварителноизпечения и охладен кейк

Изсипете 1/3 от крема и старателно заравнете.

Редувайте блат-крем. И най-отгоре върху креманатрошете оставеният блат за декорация.

Поставете в хладилник или фризер за около 30-60 мин.



Най-здравословната храна
е вкусната.
Нашата мисия и цели