Торта Пистачо

Торта Пистачо

Необходими продукти за основата:

Кейк лилаво кадифе(Овалет)                                    0,250кг

Вода ( студена )                                                                 0,040кг

Олио                                                                                      0,075кг

Яйца                                                                                      0,100кг

 

Начин на приготвяне:

В купата на миксера смесете всички съставки заедно , като последно добавитеКейк лилаво кадифе. Разбийте за 1 мин. на бавни обороти и още 4-5 мин. насредна скорост с приставка тип листо. Изсипете сместа в желаната форма и печетена предварително загрята фурна на 170-180С градуса за около  15- 20 мин .

 

Необходими продукти за крем с малини :

Животинска сметана Кампина 35%                        0,200кг

Растителна сметана Розет                                       0,100кг

Кристална захар  0,075кг                                                 Желатин                                                                        0,005кг

Вода (студена)                                                         0,040кг

Сладко от малини 60%                                             0,060кг

 

Начин на приготвяне :

В басана на миксера сложете заедно сметана Кампина, сметана Розет и захарта. Разбийте крема до пухкава смес . Добавете сладкото от малини . Предварително накиснете  желатина в студена вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте на водна баня или в микровълнова фурна, като внимавате да не го затоплите прекалено много, за да не пресечете крема. Добавете желатина  към крема и  разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна консистенция.

 

Кули от Малини :

Сладко от Малини 60%                                          0,200кг

Желатин ,005кг                                                              Вода                                                                            0,040кг

 

Начин на приготвяне :

 Накиснете   желатина в студена вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте и добавете към сладкото от малини. Разбъркайте до еднородна смес и изсипете в подходяща форма . Сложете го да стегне във фризер или  шок.

 

Необходими продукти за крем с пистачо :

Животинска сметана Кампина 35%           0,180кг

Маскарпоне                                                   

 0,250кг

Кристална захар                                             

0,075кг

Желатин                                                          

 0,005кг

Вода (студена)                                            

  0,040кг

Каравела крем крънч пистачо                   

0, 150кг

 

Начин на приготвяне:

Смесете в басана на миксера животинската сметана, растителната сметана и кристалната захар. Разбийте до пухкав крем . Добавете Каравела крънч пистачокъм крема и отново до разбийте. Предварително накиснете   желатина в студена вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте на водна баня или в микровълнова фурна, като внимавате да не го затоплите прекалено много, за да не пресечете крема. Добавете желатина  към крема и  разбъркайте внимателно с шпатула до еднородна консистенция.

 

 

Начин на сглобяване:

На дъното на ринг ф26см поставете изпечения и охладен  блат ( ако има капаче го заравнете ). Върху него нанесете кремът от малини . Извадете малиновото кули от фризера и поставете върху малиновия крем . Последно завършете с  крем от пистачо . Сложете тортата в хладилникда се охлади за около 4-5 часа. Охладената торта заливате с каравела крънч пистачо, като предварително сме го затоплили в микровълнова фурна или на водна баня.  Декорирате по желание.

 

За заливка :

Каравела крем крънч пистачо                                        0,250кг



The healthiest food is delicious.
Our mission and goals