Плодово Тирамису 26/5см

Плодово Тирамису 26/5см

Плодово Тирамису  26/5см

 

Необходими продукти:

Бишкоти-   0,300кг

 

За крема:

Заквасена сметана - 0.380кг

Маскарпоне- 0.500кг

Захар- 0.200кг

Растителна сметана Розет Топ-                                    0.150кг

Овкусител Малина-0.015кг

 

За заливка (плодово кули):

Плодов пълнеж Малина 70%  -                                          0.300кг

Фарситура неутрал (кристал) -                                      0.100кг

 

Допълнителни продукти:

Кафе за потапяне на бишкотите-                               0.040кг

Шоколадова декорация Барбара- по избор

 

 

Начин на приготвяне на крема:

  В басана на миксера се смесват заквасената сметана, маскарпонето , кристалната захар и растителната сметана. Разбиват се с приставка тип круша на средна скорост за около 3-4 мин. до получаване на пухкав крем. Към готовия крем добавяме овкусител Малина и до- разбиваме за още около 1 мин. на бързи обороти до хомогенна смес.

Сглобяване:

Взимаме  ринг(райф)с диаметър ф26 см и от вътрешната страна поставяме ацетатна лента. Започваме да зареждаме  тортата ,като потапяме бишкотите в кафе . Върху тях нанасяме ½  от крема и редуваме следващия ред от напоени в кафе бишкоти и завършваме с крем.

Поставяме тортата в хладилник да се охлади за около 4-5часа.

За плодовото кули(заливка):

Освобождаваме тортата от ринга .В подходящ съд смесваме плодов пълнеж Малина 70% с фарситура неутрал и разбъркваме  до еднородна смес. Поставяме плодовия пълнеж върху тортата и внимателно заглаждаме. Декорираме тортата по избор.



The healthiest food is delicious.
Our mission and goals